Long time no see

2009-09-29 @ 22:59:26
PermalinkUSAKommentarer (3)Trackbacks ()Kommentarer (3)

Scheisse, vad trott jag AR! Helgen var underbart roligt, forlat att jag inte uppdaterade men det blev bara mycket.

Traffade SA manga roliga och trevliga och helt underbara manniskor pa post arrival orientation, maste traffas igen! En sammanfattning av vad vi gjorde ar: At. Mat. Hela tiden. Och sa fick jag massage av Heyman och det var skont, och sa fros vi hela tiden. Och at lite till. :)

Igar hade vi Early dismissal, vilket innebar att jag slutade vid 1. At lunch hemma, stekt palt! <3 Gjorde namligen palt i sondags, sa nu fick jag antaligen ata det stekt. Yummie! At det lite idag ocksa, Sue stod namligen och hangde pa laset hem till oss sa hon fick lite hon med. Hon alskade det!

Igar var jag och shoppade, kopte skor och tre trojor och ett par jeans. :D Skorna ar till homecoming, men jag vet inte hur mycket pengar jag har kvar nu... Var tvungen att ta up $180 till Sarah, sa hur mycket pengar jag har kvar ar en bra fraga. Kan vanta en manad med att kopa min homecoming dress men jag behover ju en halloween costume... Hmm... Pappa, maste nog prata med dig ;) *angelface* hehe

Idag sa var skolan LANG. Jobbig dag, hade huvudvark. VI korde yoga i gym idag, men det var TV-programmet Biggest losers Weight loss yoga, sa det var GAAAAALET jobbigt!!! Men jag alskade det, aven om mina ben och armar skakade tjugo minuter senare(ar fortfarande trott i dom, haha). Sen kom som sagt Sue, och nu ska vi akta till the mall igen och byta mina skor, kassorskan gav mig namligen en sko i storlek 7 och en i storlek 8... Och sen har jag lite homework, algebra och environmental science. Har prov i ES imorrn, multiple choice sa det ar nog inte sa svart.. :)

Snart ska jag ladda in bilder, var lugna! :D <3

AH NEJ!

2009-09-26 @ 05:58:30
PermalinkUSAKommentarer (2)Trackbacks ()Kommentarer (2)

Ojojoj vilken dag! Hande sa mycket! Jag var helt SJUKT glad hela dan, det var en lang och jobbig dag men ett gott humor gor dagen kortare tankte jag och log vidare. Dance Dance Revolution ar tydligen nagot Ms Bennet alltid gor pa fredagar vilket ager. Jag och Wilbur kor alltid battle och jag suger men det ar sjukt roligt iaf! Och ikvall var det Stong Vincent Colonels mot Cathedral Prep Rangers...
HELT peppad, och med #54 pa kinden(Ryans nummer, en kille som sitter nara mig i Algebra bad mig ha hans nummer pa kinden ikvall, tydligen nat man gor har och jag vill ju inte vara den som sabbar the school spirit!) akte jag hem till Kaylee for en REJAL omgang glitter! Helt crazy, glitterspray ALL OVER, jeansen och trojan och ryggen och haret och hela koret!
Kay och Dani hade verkligen klatt upp sig, Dani hade natstrumpbyxor och jeanskjol och en SV-troja och Kaylee hade svartrodrandiga strumpbyxor och en svart kjol och en rod troja. SCHOOL SPIRIT, ska infora det rejalt nar jag kommer tillbaka kan jag ju bara saga! (Kaylee hade forresten VARLDENS sotaste cheerleaderbjorn i sitt rum som det stod Colonels pa uniformen, maste kopa en san!) Vi akte till the game, supertaggade till tusen! Massor med manniskor dar, det stod till och med i tidningen om det har game:et. Men vi akte hem en whole lotta more besvikna. Vi forlorade mot vara varsta fiender Prep med 49-0. Fourty-nine FREAKIN' ZERO!!!! Jag var saaaa upset, svor pa svenska hela tiden och alla bara skrattgrat at det for det maste lata ganska roligt nar jag borjar skrika "Men for i helvete killar vad ar det MED ER?!?!?!", stalla mig upp och vara helt inne i nagot jag inte har en aning om hur det gar till. Mitchell, Kays pojkvan, forklarade lite for mig om hur det funkade sa nu fattar jag lite battre men det ar fortfarande mest springa, pile up on eachother, stopping and repeating...  Jaja, det har inte hindrat mig forr och det ska inte hindra mig nu. Langtar SAA mycket till home game, ALLA kommer uppkladda med SV skriver i hela ansiktet och helt malade och allt. Fishnetstockings ar ett maste och kort kjol och skolfarger och alltihopa. Jag alskar football, hela stamningen ar amazing(jag vet, svengelskan tar over men det blir ju sa efter ett tag) och the school spirit ar underbar!

Men nu maste jag ga och lagga mig, klockan ar midnatt och imorrn ska jag upp och baka pepparkakor som ska med till post departure orientation som jag ska pa nu i helgen. Vi akter hemifran klockan tio, sa det kommer bli ratt jobbigt. Men som den entusiastiska, glada och framforallt STARKA utbytesstudent jag ar sa ska det ga super. Kommer bli jatteroligt tror jag, alskar YFUs get-togethers. Tror jag ska anordna nagot for alla studenter i Erie nan gang snart, YFU kan ju projsa for alla aktiviteter... :P Well well time for sleeping beauty att fa sin beauty sleep :P Puss och kram skumbanan!

Sept. 25, 2009

2009-09-26 @ 05:30:29
PermalinkUSAKommentarer (1)Trackbacks ()Kommentarer (1)

Jag orkar VERKLIGEN inte skriva mycket nu for min forkylning DODAR mig inifran. Ar trott HELA tiden verkligen, ville inget hellre an att ga hem idag men jag gick pa cheer traningen och tittade pa. Tjejerna var duktiga, men jag tror att jag platsar dar faktiskt :) Hoppas verkligen att jag kan vara med under basketball season, vore sjukt roligt! Iaf sa larde jag tjejerna lite grejer fran Sverige, typ hur vi bygger och sa och Ms Comi verkade imponerad av dert :) Tyvarr fick jag hora av Danielle att alla tjejena i laget ar bitchiga och snackar skit om alla, men jag orkari nte riktigt bry mig om det. Alla verkar gora det i USA, hahaha. Men tur sa kommer jag fran Sverige, dar vi ar snalla mot varann och inte backtalkar varann. Onsketankande kanske, men men... Jag gillar USA iaf! :D (detta skulle publicerats tidigare men kom aldrig fram sa jag skickar det nu ist!)

Hmmm

2009-09-24 @ 00:02:42
PermalinkUSAKommentarer (1)Trackbacks ()Kommentarer (1)

Hejsan hoppsan bloggen!

Jag lider fran en massive cold, kan inte andas och hade VARLDENS langsta dag idag! tur att orchestra ar sa nice och att vi hade en fire drill under history for annars hade det varit outhardligt. Skulle haft ett test i history ocksa, men vi sag pa film ist for Mr Weiss var inte dar! Wohoo! Sa det ar imorrn istallet, mer tid att plugga :D

Roliga grejer som hande idag:

> Jag pratade med Ms Comi, the cheerleading coach. Hon sa att jag kan komma till traningarna, och om jag asr en bra cheerleader lar jag mig snabbt och kan antagligen komma med i basketball season! I mina oron later det heavenly! Sa imorrn efter skolan ar det Inez som gar pa cheertraning!
> Ms Bennet, min gym teacher, gav mig ett par roda sweatpants som det star Strong Vincent Track pa. Aven om jag inte ar i track sa ar det roligt att ha dem iaf.
> Traffade Sue, en annan utbytesstudent som var har med YFU forra aret men som nu bor har for att ga ett ar till i high school for att sen kunna ga pa ett amerikanskt collage

Sen hande det extrema mangder andra roliga saker, men det dar var dagens highlights.

Forsokte ladda upp bilder men det gick inte jattebra, forsoker senare igen! :)
Pussar pa er alskingar hemma i Sverige! Igar borjade hosten klockan 5.19 pm, men jag gick anda barbent till skolan. SAAA varmt har!

PS. Nu ska jag ivag pa spagetthi night @ the church Den ni!

Bihalor

2009-09-22 @ 03:39:36
PermalinkUSAKommentarer (3)Trackbacks ()Kommentarer (3)

Aaaah vill doda mina bihalor. Eller bara min vanstra, for det ar bara den som far mig att grata i princip! Fickreda pa vad bihalor heter pa engelska idag, har tyvarr ingen aning om hur man stavar det men jag vet iaf att min minnesregel for att komma ihag ar Inez. For det later Sinus och det later ju ratt lika. Jag ar sa smart!

Idag skrev jag om min uppsats, The Exchange Experience, och jag gjorde lite matte ocksa. Hade mittbena idag och fick hora for typ tionde gangen "Are you a teacher?" "No, I'm an exchange student.." "Naaah, you're not! You're a teacher I know it!' "Eh..." Till och med mattanterna tror att jag ar en larare, hahaha. Vet inte om jag ska skratta eller grata... Imorgon ar det dags for min detention, en timme for en sjal alltsa, harligt. Nar man ar sjuk. Ska skylla min bihaleinflammation eller vad det nu ar som dodar mig pa skolan, ni forfros mig! Kanske kan stamma ocksa, da kan jag kopa en svindyr homecoming dress!

Nu ska jag sluta skamta och aterga till att klaga pa hur ont det gor under mitt oga snett om min nasa. Sag den gamla Hairspray idag ocksa. Men nu ska jag sova. Och sova, mmmm sova. Puss pa er i Sverige, saknade er idag men jag alskar USA sa det kompenserar <3

PS. Har en massa bilder att visa er, men jag glommer alltid kameran nere och jag orkar ju inte ga ner och hamta den.

God bless America

2009-09-21 @ 03:10:43
PermalinkUSAKommentarer (3)Trackbacks ()Kommentarer (3)

Ah nu ar jag sa lycklig! Laddat hem Spotify sa jag har ALLA mina houseremixer(harligt, antligen nagot att lyssna pa som inte ar hiphop eller rap, riktiga dansremixer! Star uppe i the attick och shakear hela tiden, saknat att kunna slappa loss till lite David Guetta eller Bimbo Jones haha, eller Ill do you like a truck, MISS DANCING WITH MY GIRLS!), har atit mig tjock hela helgen och fixat mig fin topp till ta. Har ar en lista pa vad jag atit idag:

- peanutbutter toast x 1000 slices
- scrambled eggs
- ice cream
- white cake with frosting
- stir fry and noodles
- hot dog
- peach saft(haha kom inte pa vad det hette varken pa svenska eller engelska men det ar typ saft)
- im sure there's more
- oh yeah, peanutbutter just out of the jar

Harligt va? Tog en typ tva timmar lang dusch idag, hela rummet angade verkligen bara. Maste sett ut som en film nar jag kom ut, om det bara hade varit i slow motion. Rokmaskin och hela koret, haha.

Jag ar fortfarande forkyld(nej mamma jag tanker INTE ta ett blodprov for att kolla om det ar svininfluensa, ar du helt dum eller?), men jag haller tummarna for att det ska ga over tills imorrn haha. Just ja, sa ju inte att jag och mina systrar sov hos grandma inatt(ja, har en till grandma nu for tiden, far inte kalla henne nat annat for Eva), det var jattemysigt. Fros ihjal dock, forstar inte grejen med att ALLA hus jag sover i ar iskalla? Har dom inte hort om golvvarme? Och sen sa ar det tag overallt, hade jattesvart att sova med tagen som tutar utanfor fonstret hela tiden(tagen gar 113 ganger om dan har, och varje tag maste tuta tre ganger innan de kommer till en crossing enligt lag) men nu ar jag van. Ska faktiskt borja smyga mig ner till min sang nu, klockan ar nio och jag ska sleep in tills 7 imorrn tanke jag, myyyys.

Puss pa er. So when I say Oh likeee, you're gonna say Ill do it like a truck!

Strong Vincent v. Central

2009-09-19 @ 04:49:09
PermalinkUSAKommentarer (1)Trackbacks ()Kommentarer (1)

Hejsan bloggisen!

Idag har jag fatt min forsta DETENTION! Wanna know why? For att jag hade en sjal pa mig. Den ni! Det hander inte hemma i Sverige inte, var glada att ni slipper for det det ar HEMSKT! Pa tisdag ska jag sitta en timme och plugga i skolan for att jag var tvungen att ha en sjal for att jag ar forkyld. Ar det inte harligt nar vuxna manniskor blir maktgalna och rakar vara amerikaner och bestammer over manniskor?

Jaja, forutom det var det en bra dag idag. Korde Dance Dance Revolution i gym idag, gaaalet kul och jag agde det ocksa! Larde mig spela Fur Elise lite pa piano, och utokade mina trumkunskaper(+dansade runt i hela rummet som en ballerina till Fur Elise, jag <3 orchestra!). Sen iaf gick jag hem, fick en glass av rektorn(for real) och akte till ett football game som the colonels tog hem med typ 50-6. Snackade mest hela tiden, bland annat med Isaac som ar Major i RTCO eller vad det nu hette och som hade pa sig sin militaruniform och som jag var JATTEimponerad av! Har till och med massor av bilder pa hans uniform, mig med en hot dog hat pa, mig och honom etc. Riktigt kul ikvall iaf! Men nu ska lilla Eyenes sova, for klockan ar 10.50 har och det ar for sent for en forkyld tjej.

(BTW, det finns glittriga nasdukar har. Sana man anvander nar man snyter sig och som kommer i en lada ni vet. Isn't that neat!)
Pussar fran Erie <3

Senaste dagarna

2009-09-18 @ 00:57:07
PermalinkUSAKommentarer (2)Trackbacks ()Kommentarer (2)

Nu harj ag inte skrivit pa jattelange, bloggade for tva dar sen men det kom tydligen inte in... Internet ar lite knackligt har, men jaja. Dom senaste dagarna har jag varit pa the mall och shoppat mascara och bodymist som ar hetaste grejen har, och en brosh. Jag har kommit pa att jag vill bestalla min homecoming klanning fran Sverige for har ar alla jattefula och skriker white trash over sig sa det ar nog lattare(och billigare, hittade en pa style by stars som kostade typ 250 kr och har kostar alla klanningar typ 80 dollar!!!) :) Jag har letat efter masker pa ebay eftersom det ar en maskerad men Dani har en guldig mask som jag kanske kan lana om den matchar min klanning! :D Jag hasr blivit sjuk, vilket ar anledningen for att jag inte bloggat for jag mar at HELVETE! vingar mig dock till skolan iaf for annars missar man sa mycket :(

Har ar lite bilder jag inte laddat upp:


Sebastian kom hit, vi hade himlarns roligt!


Surprise surprise, we made pie...


Dumpster diving, yay!

Igar

2009-09-15 @ 02:19:37
PermalinkUSAKommentarer (2)Trackbacks ()Kommentarer (2)

Idag hande ingenting speciellt nastan(forutom en helt GRYM grej som Alexis gjorde men det tanker jag inte beratta, hahaha), sa jag tanke beratta om min FANTSTISKA dag igar! Dagen borjade med att jag vaknade klockan 8.20 av att Sebastian SMSar, da hade jag sovit i 4 timmar. Jag plagar mig ur sangen och gor mig i ordning, hans vardfamilj kommero ch hamtar mig for att aka och se pa hans vardmammas marathonlopp, skitcoolt! Hon vann sin alderskategori. Vi hade det jatteroligt, men sen var det dags for honom att aka hem till Buffalo och for mig att gora paj. Vi dopte den till Meccha Maccho Plum Berry Caramel pie, for det var det vi hade i. Sen akte vi pa en liten family shower, for tva personer Brians mamma kanner hade gift sig(skulle gifta sig?) sa det var liten fest dar.

Det som hande dar var iaf... JAG RED!!! Pa en hast!!! Utan lonchering eller nanting, travade till och med! HELT SJUKT STOLT! Sarah tog bilder med sin kamera, sa jag har inga bevis annu, men det var sjukt roligt! Dock har jag EXTREM traningsvark i laren idag, men anda. Coolaste jag gjort, forutom hoppa fallskarm da... Haha. Helt arligt, jag travade forsta gangen jag red, inte illa for nagon som innan var radd for hastar. Jag ar sa stolt over mig sjalv, varje dag gor jag nagonting som gor mig stolt over vad jag astakommit och det ar ju nagonting valdigt bra!

Jag har ju bytt Trig till Algebra II och office tech till gym nu, sa det ar jatteskont. Dock har jag tredje lunchen, den sista, och gym innan sa jag ar riktigt hungrig men det ar vart det for mitt schema kanns SA mycket battre nu! Vissa grejer i algebra ar grejer jag inte riktigt fattar, men det loser sig nog. :)

Ojojoj jag ar jattejattejattetrott nu, kommer inte orka ut och springa imorrn! Gjorde det inte idag heller, men jag har ju gym nu, hehe (a) Puss pa er! <3

(pappa, hur gar det med att fixa en snyggare och mer lattlast design?)

Vilken dag!

2009-09-13 @ 09:04:28
PermalinkUSAKommentarer (3)Trackbacks ()Kommentarer (3)

Vart ska jag borja? Far gora listform har, annars far jag aldrig in det som hande idag.

- Vaknade at frukost och upptackte att min mobil inte hade nagra pengar. Saknade Comviq.
- Ringde Scooter, forsokte ringa Sebastian. Gick inte sa bra...
- Laddade pa mobilen!
- Gick pa football game, vi vann 47-0. OVERLAGSET!
- Traffade Sebastian, yay! Sa sjukt roligt!!! Min homecoming date, haha
- Bakade paj, tog en promenad med Sebastian och pratade svenska vilket var ackligt ovant haha! Overartikulerade alla ord i borjan.
- Akte till hans host grandparents hus ca 40 minuter utanfor Erie. At s'more och cake, sjong nationalsangen och ja ma hon leva.
- Dumpster dived. Man aker till stora varuhus baksidor, till containrarna med skrap och hittar massor med grejer. Hittade bla tva mediaspelade, tre gosedjur, mangder med halsband, extrema mangder med bocker etc etc.
- Rakade radera bilderna av mig atandes glass igar natt. Trodde jag la over dom pa datorn, men icke sa Nicke. Nu ar dom borta. Sorgligt. (pappa, kan du skicka det dar programmet? Vill ha det!)

(Bilder kommer imorrn, nu maste jag sova for klockan ar 3 har borta!!!)

Forlat for dalig uppdatering

2009-09-12 @ 05:03:38
PermalinkUSAKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)

Hej! Jag ar jatteledsen att jag inte kunnat uppdatera, men jag har haft nagra mindra bra dagar(idag var sa dalig att vi var tvunga att aka till Giant Eagle och shoppa tillbehor till sundeas klockan 10 pa kvallen. Och donuts. Sa daligt mar jag just nu, vill inte ga in i detalj varfor men jag tankte att ni kanske ville veta.

Men allt kommer att bli battre snart, for nu ar det helg, jag far sova och det hander massor med roliga saker! Imorgon ar det football game, och Sebastian kommer till Erie sa han kommer och kollar med, sen vet jag inte om jag aker och shoppar och fixar naglarna eller om jag aker hem tillsammans med Sebastian och bakar paj, haha! Vi ska baka paj iaf, han ska hjalpa till och det ska bli superkul for jag har verkligen saknat honom sen pre departure orientation! Sen pa sondag sa ska jag till the mall med Kaylee och forhoppningsvis Dani, typ klockan 09.30 pa morgonen. Dani jobbar och klockan 3 ska jag till Brians mamma pa picnic eller vad det ar, kommer vara horseback riding, alla ska ta med en paj for en pajtavling om vad som ar godast och massor med roliga grejer. Sa den har helgen far kompensera for den allra varsta dagen i varldshistorien som jag hade idag.
Hursomhelst, nu har jag bara en timme kvar till deadline pa min essay om KKK, sa det ar lite bradis med tanke pa att jag borjar nu(nej, inte direkt, men jag borjar skriva pa sjalva uppstatsen nu!) Puss pa er!

Dagarna kommer och gar

2009-09-09 @ 03:42:40
PermalinkUSAKommentarer (3)Trackbacks ()Kommentarer (3)

Jag har kommit pa en sak: jag gillar inte morgnar i skolan. Vi har extended homeroom nu hela veckan, och jagblir jattehomesick nar jag sitter dar. Omringad av stora, laskiga, morkhyade personer som pratar i 180 med slang och bred amerikanska och jag forstar ingenting sa jag sitter bara tyst och det ar jattetrakigt. Men sen sa blir det roligare och roligare ju langre tid som passerar, och i slutet av sixth ar jag glad som en larka igen! Jag tror faktiskt att dagarna kommer bli annu roligare ju langre tid som gar, nar jag lar mig battre "tonarsengelska" och vi inte har extenden homeroom och jag inte behover matte+office technology! Fast idag var office ganska roligt,  snackade med nagra och gav bort lite svenska kronor och sa, larde dom lite svenska svarord, haha... Konstigt nog ar ALLA intresserade av att hora de varsta svarorden som finns. Aven fast ingen forstar vad jag sager kanns det anda lite skumt att svara bara sadar!

Idag fick jag ett infall att baka muffins(eller mufcakes som jag kallar dom, for muffins har ar brodmuffins och cupcakes ar muffins som vi ser det, sa det blir mufcakes eller cuffins), sa jag gjorde pound cake muffins med apple och kanel i. Intressant, rakade gora lite fel och ugnen gick sonder... Rakade spilla vatten pa den nar jag stadade den(ja pappa, STADADE och SKRUBBADE ugnen. har bildbevis ocksa, ska ladda upp det sa snart jag kommer ihag!)

Nu ska jag ner och sova, ska ju upp innan tuppen imorrn. Jag ser faktiskt soluppgangen, eller atminstone den rosa himlen, nar jag ar ute och joggar. Kolsvart nar jag gar upp, och sen ljusnar det till. Sa  vackert att springa genom Frontier park med en trott hund bakom sig(Bruno ar inte en morgonhund) och se himlen bli alldeles rosa...
Godnatt alla dar hemma! <3

Every day is pie-day!

2009-09-08 @ 03:42:07
PermalinkUSAKommentarer (2)Trackbacks ()Kommentarer (2)

Oh man I'm getting fat vill jag saga, men det ar inte riktigt sant. Jag ar ju inte tjock, an! Kanske blir, men det vagrar jag sa vi far val se.

Hursomhelst, idag akte vi till affaren och jag kopte lite parmar for det behover man, jag kopte lite duschkram och sadant dar nodvandigt. Sen organiserade jag alla mina parmar, kande mig makta stolt over det jag gjorde! Stadade mitt rum, etc. Bakade KORSBARSPAJ! Mums.


(Jag har en formaga att aldrig bli bra pa bild, sa da ar det lika bra att spela pa sin icke-fotogenik och gora ett uglyface)

Sen gick jag pa en promenad med Bruno men det borjade regna sa jag gick hem, installerade webcamen(mitt nya namn pa skype ar inez.kahlstrom sa vi kan prata) och nu sitter jag har och ska ga ner och lagga mig. Klockan ar halv 10 och jag ska upp vid 6 imorrn och jogga, yay! Skola imorrn ju, taggad sa in i bomben! Puss pa alla dar hemma, jag har satt upp bilder pa vaggen och jag kanske tar kort pa det sa ni far se hur fin vaggen brevid min sang ar. <3

Kaylees sour seventeen (haha!)

2009-09-07 @ 03:51:40
PermalinkUSAKommentarer (1)Trackbacks ()Kommentarer (1)

Ah vilken lang dag! Den har helgen har varit utmattande. Ingenting speciellt hande forrns runt tva, da akte vi ivag till the mall for att kopa en present till Kaylee som fyllde 17 i tisdags! Blev  ett mall gift card pa $20. Hennes fest var jattemysig, vi vantade en timme pa att fler gaster skulle komma och sen gick vi in till zooet. Helt otroligt manga djur! Giraffer, jaguarer, cheetas(svenska tack!), noshorningar, isbjornar, vita och orange tigrar, petting zoo m.m. Och Erie ar en ratt liten stad, som bade har ett zoo och en nojespark och en vattenpark och massor mer. Jag <3 Amerika! 

Hursomhelst, efter zooet at vi roadkill(nan sort salsa med kottfars och massor med ost och salsa i saklart), pizza och sen tarta! Yummie! Traffade manga och hade jattetrevligt, men det blev ingen sleepover utan den blir nasta helg istallet. Langtar massor, det ar sa roligt att jag redan fatt massor med kompisar utover min familj. Jag ar sa lycklig har! 
Sen var det nagot jag skulle saga men som jag helt glomt bort... Tankte ju pa det for en sekund sen. Haha, samma gamla glomska Inez. 
Klockan ar 10 har nu, sa jag maste borja dra mig nerat min underbara sang som ar ljusrosa. Mmm, sova... (Just ja, min kameras batteri dog sa jag tog inga bilder men det blev massor med bilder tagna med andra kameror sa det kommer bilder fran idag iaf!) Puss pa er, ha det jattebra hemma i gamla Sverige. <3

BILDER for the first time!

2009-09-06 @ 04:09:20
PermalinkUSAKommentarer (3)Trackbacks ()Kommentarer (3)

Nu har jag inte skrivit alls i helgen, for jag har varit borta i Pittsburg och haft det mysigt. Ar dock utsliten som SATAN. Vi var till IKEA och kopte lingonsylt, svenskt godis, en papperskorg till mitt rum, uttag till uttaget ni vet med manga uttag i sa nu har jag sa att bilderna funkar och lite mer grejer.

Men iaf, det viktigaste ar BILDERNA! Det ar ganska jobbigt att lagga in bilder har, men jag ska lagga in de mest sammanfattande bilderna av min stay har, men i framtiden kommer jag att lagga in bilder pa regelbunden basis. Vill ju dokumentera bilderna ordentligt. (Och pappa, vill du ha det mer lattlast sa kan du val fixa en ny design till min blogg? Finns massor med sidor dar du kan lasa hur man gor, och det finns sakert redan nat fiffigt program. Det vore bra bade for dig och far mig om jag kunde fa en bra design!)


(klicka pa bilderna sa blir de storre!)
           

Jag forsokte ladda in fler bilder men internet vagrar fungera. Det kommer mer nar det kommer! Puss och kram, nu vet ni hur jag ser ut nu for tiden och vilken fin blabarspaj jag bakade! :D

Idag + lite tankar om forhallanden

2009-09-03 @ 01:51:38
PermalinkUSAKommentarer (2)Trackbacks ()Kommentarer (2)

Idag var en vanlig dag i skolan. Fick upp mitt las sjalv for forsta gangen, hade en mycket trakig computer-class som jag ska byta bort och en valdigt valdigt jobbig mattelektion som jag antagligen ocksa kommer byta. Men det ar sa roligt att jag lart kanna folk lite battre nu, pa lordag ar det hundra att det bli globowling vilket borjar vid midnatt och slutar vid tva sa det ar superkul! 

Det jag vill agna det har inlagget at ar dock en helt annan sak an vanliga vardagsbestyr. Namligen karlek. valdigt corny, jag vet. Men jag har namligen markt att folk har har en helt annan installning till forhallanden. Flera tjejer har pojkvanner som de fatt promiserings fran, ringar som du har som forlovningsringar med jag har inte riktigt forstatt om de ar det an. De pratade lite om hur mycket de hade kostat, och det lag pa priser mellan $100-$600 nagonstans! Helt galet, jag blev chockad! Hur kan 16-17aringar vara i princip forlovade med sina pojkvanner?! Visst, det hander i Sverige ocksa, men har var det tre basta vanner som alla tre var forlovade och de ar inte ensamma! De flersta verkar ha en pojkvan av nagot slag. Och dejting, det ska vi inte ens prata om. har ar det som att slungas direkt ut i vuxenvarlden, tydligen har mina kompisar blivit ombedda att fixa ihop en dejt med mig(haha, det ar faktiskt komiskt hur galna folk blir nar en svensk blondin kommer till skolan), beratta massa saker om mig och sa gar det ett rykte om hur "hot" jag ar i skolan. Men saken ar att ingen verkar det minsta forvanad, for det ar sahar det gar till. man bjuder folk pa lunch(yes, jag vet), man bjuder ut folk pa dejt och haller pa som 25-aringar i princip. det ar forvanande hur stora skillnader(men anda likheter, boys will be boys even in america) det ar mellan vara kulturer. 
Well well, nu ska Eva visa nagra videos pa Youtube och sen ska vi ut med Bruno och sen ska vi sova. Langtar redan! Saknar er, vissa mer an andra men det vet ni sakert sjalva vilka ni ar! <3

Dag tva in the land of adventures aka high school

2009-09-02 @ 03:50:40
PermalinkUSAKommentarer (1)Trackbacks ()Kommentarer (1)

Idag var rolig! Riktigt rolig! Traffade massor med manniskor, var inte lika nernos och livradd som igar sa det gick bra. Facebookat upp nagra trevliga tjejer, har planer for hela Labor day-helgen(torsdag afternoon-lordag morgon Pittsburgh hos Sarahs syster och IKEA, lordag gora nat med tjejerna, sondag Kaylees birthdayparty(I know, right?!) och sen kommer det sakert nat mer!) och enligt i princip alla jag pratar med sa pratar all om mig i skolan. Jag alskar high school just nu! Inte ens trig III verkar vara svart, lite grejer jag inte fattar och det ar bara repetition men det borde losa sig. Maste ju inte fa straight As, men det gar nog bra.

En sak jag verkligen vill saga ar om American history. Vi haller pa med lite om efter the civil war, och jag tanker valdigt patriotiskt. Det var valdigt mycket om att Omaba is an intelligent person, och att om han hade dragit ut trupperna ur Irak hade landet fallit ihop utan USAs stodjande och helande armar. Jag satt och var valdigt forundrad hela lektionen, hur kan nagon prata sa patriotiskt? Men sen slog det mig; det ar en amerikans flagga som hanger pa varje vagg langst fram i klassrummen. Det har ar landet som langst fram i sin historiebok, i parmen, har en beskrivning om hur flaggan ska behandlas. Sa jag borde inte vara forvanad! 
Idag bakade jag peach pie! Yummie! jag borjar bli bra pa pajer, vi har kommit pa att vi ska gora ett pie chart(haha), och delarna ska vara bitar av varje paj vi gjort, farglagda alltsa. Valdigt fyndigt! Saskia var har idag, den tyska utbytesstudenten, och hon trivs inte alls i sin skola och har problem hemma hos sin vardfamilj. Hon gillar dem, men alla deras djur far hennes hud att klia. Och hon langtar hem! Nar hon var har och jag skamtade och lekte tillsammans med min familj sa kande jag mig verkligen tacksam over att jag far bo i en sa bra familj som jag tycker sa mycket om. Tack YFU och min familj for att ni gjort det mojligt for mig att uppleva det har! <3

First day of high school

2009-09-01 @ 01:54:33
PermalinkUSAKommentarer (4)Trackbacks ()Kommentarer (4)

Imorse var jag nervos. Jag sov fem timmar, om inte mindre. Jag vaknade 04, lag vaken tills klockan ringde vid 6. Upp och promenderade med Bruno och Eva, fast vi skulle joggat. Men mjukstart har aldrig startat. Sen in och fixa frukost, och pa med min fina beiga kjol, en svart t-shirt och strumpbyxor. Trenchcoat for det var ISKALLT pa morgonen. Och mina lagsta klackar, for dress coden ar ju lite sisadar tanke jag, vilket det visade sig att den inte var. Folk hade pa sig lite vadsom helst. Jag var helt LIVRADD nar jag sag hur manga manniskor det var utanfor skolan. 1000 PERSONER! Skrikande tonaringar som inte sett varann pa tva manader. Jag trodde jag skulle DO! Pa riktigt, jag var livradd. Men min homeroom teacher var snall, och alla lektioner gick forbi smartfritt. Larde kanna nagra jattetrevliga tjejer, och dessutom var det tydligen en man whore som tyckte att "Aww, you broke my heart!" nar jag ssa vad jag hette och att jag var fran Sverige. Sa hela hela dan har han ropat INEZ! och han stack till och med ut huvudet genom en bil(haha, jag var pavag att skriva car) och ropade efter mig. Tur att mina nyfunna vanner(som jag INTE kan komma ihag vad dom heter, men jag har dem pa bild iaf) sa at mig att "DON'T talk to him! Or his "crew"!". 

Jag gillar high school, langtar till imorgon! Vad ska jag ha pa mig da? Hmm... Verkligen en challenge att kla sig appropriate men samtidigt snyggt. En kille sa att han kunde se pa mig att jag var europeisk pa det satt jag klar mig. Da blev jag glad!
Dessa klasser har jag varje dag, i foljande ordning(starting at 8.05 am): Homeroom, English 12 Honor roll, Algebra Trigonometry III Honor roll(kommer att bli min dod), Environmental Science(inte kommit pa vad det ar annu...), Office Technology(datorer, men lararen var i en bilkrock sa vi har vikarie och gor ingenting. Svenska sidor ar bannade for dom ar foreign. Snacka om radsla for utlandet!), Modern American History Honor roll, och sist Orchestra. Orchestra ar sa galet slappt att det finns inte. Finns inte ens bankar, vi gor ingenting. Men man ska tydligen lara sig spela instrument dar. Tankte forst byta, men sa manga trevliga manniskor gick dar och det verkade enkelt sa det blir nog bra anda. Vill dock byta trigonometry mot gym. Honor roll, som jag nu har i tre amnen, betyder att det ar lite mer avancerade klasser som ar lite svarare. Tank er mig i honor roll i matte. That's right, dod. 
Men nu ska jag ner och sova. Fakesgiving som vi at idag trottade ner mig. Saknar er!