Mitt visum har kommit!

2009-07-16 @ 17:10:11
PermalinkVisumKommentarer (2)Trackbacks ()Kommentarer (2)

Idag sprang jag ner till Posten för att hämta upp två kurvert, båda nödvändiga för min USA-resa. Det ena kuvertet innehöll mitt pass, som i sin tur innehöll mitt visum! Det andra kuvertet innehöll mitt nya bankkort, från ICA Bank. ICA-banken är nämligen den ENDA bank i hela Sverige som inte tar avgifter för uttag i utlandet. 20-30 kronor+en procentuell avgift brukar banker normalt ta när man tar ut pengar, men med ICA-banken är det alltså gratis! Alla utbytesstudenter borde verkligen fixa ett nytt bankkort, man tänker inte på det men det är en väldigt bra investering.

Visum och bilder

2009-07-12 @ 11:42:57
PermalinkFörberedelserKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)

Oj vad mycket saker jag haft att göra på sistone, framför allt med visumet. Den 8e åkte jag och pappa till Stockholm för att komma in på amerikanska ambassaden. Vi stod i kö i flera timmar för att sen när jag kom i FORTSÄTTA stå i kö. Lämnade papprena till en kvinna, satt ner länge(gjorde bort mig och tyckte jag hörde mitt namn också...) för att sen gå fram till en disk, bli frågad vart jag skulle, om jag hade en bra dag och trycka fingrarna mot en liten läsare. Klart! Jag förstår inte hur pappersarbete kan ta sån tid...

Det jag har kvar att göra innan USA nu är framför allt att ta bilder på Uppsala. Pappa hittade nåt ställe där man kunde skicka in och få 100 bilder utskrivna, så det ska vi göra. Jag har redan tagit ganska mycket bilder, men jag har kvar att ta på Slottet, vårt hus och område och lite sådär. Här kommer några bilder jag redan tagit på stan: