Igar och idag

2009-08-31 @ 03:01:57
PermalinkUSAKommentarer (5)Trackbacks ()Kommentarer (5)

Forlat for att jag inte skrev nat om dagen igar, men vi kom hem sa sent och jag orkade verkligen inte skriva. Vi var ju till Waldameer, nojesparken! Sjukt kul, de hade en rollercoaster som sag ut att vara jatteliten men den var helt GALEN! Speciellt som jag trodde den skulle vara piece of cake, det gjorde den annu laskigare!

Idag iaf har traffade vi Saskia, Sarahs kompis utbytesstudent fran Tyskland. Hon var trevlig, men hon verkade ha valdigt mycket hemlangtan. Vi akte iaf till the mall(vad det nu heter pa svenska, har glomt), och jag kopte en planbok for $18(skulle kostat $30, och det var akta lader sa jag tycker det var ett kap), tva diadem med rosetter pa(urgulliga) och en cleansing gel fran Clinique. Behovde jag verkligen, min borjar ta slut!
Imorgon ar det iaf skola, laskigt laskigt! Har bestamt vad jag ska ha pa mig och allt, sa det blir bra. Men nu maste jag ga och lagga mig, for jag ska upp 6 imorrn och jogga med Bruno! Tror jag, om det inte regnar vill saga, det regnar nastan varje dag nu! Men jag maste tvinga mig upp, borde jogga aven fast det regnar. Men jag gillar ju min sang... Det har ar forresten sista natten i den har sangen, for eftersom Chiao-Chen aker imorrn sa far jag det som varit hennes rum till mitt eget! Det blir tomt utan henne, hon ar sa sjukt rolig! Kommer sakna henne massor :(
Jaja, godnatt da! <3

Inkop!

2009-08-29 @ 15:16:41
PermalinkUSAKommentarer (3)Trackbacks ()Kommentarer (3)

Glomde skriva om mina inkop igar. Knackebrod, en kalender och ett block till skolan. Bast av dem gillar jag knackebrodet, kan ni tanka er hur lycklig jag blev nar jag sag en bla, trekantig forpackning med texten Leksand Crispbread och en liten dalahast pa?! Antaligen nagonting att bita i! Och kalendern var rosa och stodde Rosa bandet, sa det kandes bra. Anteckningsblocket ar ocksa rosa, kanns bra! Den hade en linjal och lite oversattningar av langder, masttsatser, temperaturer och likande, mycket praktiskt for en utbytesstudent!


Bara det jag ville saga, all hail crispbread! <3

Ganska lang dag

2009-08-29 @ 04:17:05
PermalinkUSAKommentarer (3)Trackbacks ()Kommentarer (3)

Ah vad tomt det ar i huset utan mina systrar! Buhu, thank God for weekends! Nej men idag var intressant, kom upp vid typ 8 och at frukost(jag vaknar jattetidigt har, kanns bra for skolan borjar ju pa mandag!). Gick med Bruno, as usual, och oh my gosh vad skont det ar med riktiga skor! Sen iaf sa hade Sarah sin craftshop, men det kom bara en kille och dom gjorde lite olika grejer(jag laste svenska cosmo i soffan och fyllde i min kassabok, ar inte sa mycket for att stryka plastkassar) av plastkassar, typ ett cykelsadelskydd.


Sen iaf hande det mest intressanta idag! Vi akte till en indisk buffe, och dum som jag ar sa tar jag en pepper(vet inte vad det heter, men den var iaf mindre an mitt lillfinger...) och BITER AV EN BIT. Tuggar lite, och sedan borjar smartan sprida sig. Eld i hela munnen(mest till vanster, for dar tuggade jag), jag andas och slanger handerna for munnen, spottar ut sa fort jag kan. PANIK! Dricker vatten, haller isen i munnen far sa fort jag svaljer sa blir det varre. Sarah bestaller en en mango lassi for min mun ar ON FIRE. Forsoker med gurka och mat, men det blir bara varre! Sen kommer hon pa det: rice pudding! Ah, att kanna den svala mjolken mot min brinnande tunga, kan inte berskriva kanslan. Det mest underbara jag nagonsin varit med om, mojligtvis! Smartan varade i sakert 1 timme efterat, sa mitt rad till er ar: at ALDRIG nagonting som ar gront och litet och avlangt utan att radfraga nagon som vet hur det smakar!!!

Sen bakade jag och Eva brownies med mintsmak och at dem med mintglass framfor Spongebob Squarepants. Cozy! Och nu har jag min morphing mask on, for att forvandla mig fran en ful ankunge till en svan. Mwah, time for nightynight <3

haircut

2009-08-28 @ 03:15:47
PermalinkUSAKommentarer (4)Trackbacks ()Kommentarer (4)

Nu ar jag utslagen! Idag hade jag tid hos frisoren for toppning och utvaxtfargning, och Sarah passade pa att klippa sig hon ocksa(det ar hennes kompis), och det blev en jattecool frisyr! Kort och sott, och nu pa kvallen har hon fargat nagra rosa slingor. Hon ar sa cool, min vardmamma! Hon kanns inte riktigt som min mamma, hon ar ju bara 31, men jag gillar henne! Gillar hela min vardfamilj! 


Vi bakade paj idag, blueberry och spenat quiche med kycklig(tva separata pajer, tillsammans ar det ju ackligt...). HUR GOTT SOM HESLT! Jag gjorde pajdegen och sen sa gjorde jag blabarspajen, all by myself! Jag tog bilder, sa nar jag fixar sa att jag kan fa in bilder sa ska jag visa. Proffsig sag den faktiskt ut, stolt tjej har alltsa. 

Usch vad trott  ar, gick med Bruno nu pa kvallen i typ en timme(i riktiga skor den har gangen, SA SKONT utan vark i smalbenen)och vi sprang lite da och da och jag powerwalkade till Womanizer sa det var nice. Trottsamt dock, sa nu borde jag mycket mycket sova. Imorgon har Sarah workshop klockan 10, smalta ner plastkassar och gora dom till nya saker. Hon ar valdigt passionate for recycling, som hon sjalv uttryckte det. Harligt!

Puss och kram fran andra sidan jorden

Oj vilken lang dag

2009-08-27 @ 02:41:22
PermalinkUSAKommentarer (6)Trackbacks ()Kommentarer (6)

Idag borjade mina systrar i skolan, sa det var tomt i huset nar jag kom upp. Snyft, dom har blivit sa stora! haha...! Anyhow, jag at frukost och kladde pa mig och sen akte Sarah och jag ut pa en cykeltur. Forst forbi T-Mobile, dar jag fixade ett kontantkort, sa nu mera finns det ett nummer ni kan na mig pa om ni vill nanting akut. Kanske inte basta dealen ever men jag tror inte jag kommer ringa/smsa sa mycket. 12 cent i minuter, 10 cent for att skicka sms och 5 cent for att ta emot. Komsi komsa, blablabla. Jag har verkligen fastnat for tontuttryck pa svenska, idag nar jag och Sarah at lunch pa en china-restaurang sa skulle jag forsoka oversatta tjena tjena mittbena. Det blev Hi hi middlepart! Svart att oversatta sant man bara sager...


Vi var iaf pa Erie Museum of art idag, och kollade lite i ett konstgalleri. Akte forbi min vardpappa Brians jobb, och cyklade vi hem igen. Den borjade regna, sa vi stannade pa sjukhuset och fikade lite. Sarahs basta van jobbar dar, det ar inte jattevanligt for amerikaner att fika pa sjukhus. 

Senare pa kvallen at vi borsh, vegetarisk sadan, och vi dansade lite Meccha Maccho. Vi spelade ocksa ett spel, Apples for Apples, som gar ut pa att man lagger upp ett ord pa bordet, ett adjektiv, och alla far 5 kort med substantiv pa och av de ska man valja vad som passar bast. Ex: useless. Om man da har orden tree, monkeys, leaning to skii, Elmo och vanilla pudding pa handen ska man valja vad man tycker ar mest useless. Sen ska den som ar domare valja vad den tycker ar det ord som passar bast in. HELT sjukt roligt! 

Well well, jag ar Mrs. Sleepy Head nu sa jag maste sova. Cykla i uppforsbacke pa en cykel som inte har vaxlar och dar benen ar extremt bojda nar dom ar som langst ner trottar ut en utbytesstudent. Och imorrn ska jag fixa haret klockan 10 am sa jag maste vara pigg. Kisskiss hug hug! 

My name is Inga

2009-08-26 @ 02:13:40
PermalinkUSAKommentarer (2)Trackbacks ()Kommentarer (2)

Jag har lart mina systrar laten Inga from Sweden, och det har blivit lite av ett skamt har i familjen. Tjejen fran Sverige i flator och med idomin, sa darfor nar vi skulle pa picnic vid min skola idag sa flatade jag haret, satte pa idomin(oroa er inte, det var inga enorma mangder!), kladde pa mig en svart tubtopp och en bla kjol med gult skarp. Trots det blev jag anda forvanad nar den forsta kvinna jag pratade med som serverade hot dogs utropade "Oh, you must be our new girl from Sweden!". Sen ropar hon dit folk, och "Look at thast blonde girl!" sades med fortjusning av nagon okand larare. Helt otroligt att lite omsorgsfullt valda klader kan gora sa mycket! Jag drack min forsta root beer idag pa picnicen, och at Cheetos. Intressant, precis som allt annat...




Jag och Eva gick med Bruno pa tva promenader idag, bada till Frontier Park. One lucky dog! Sa fort jag gar till dorren sa hamtar han sitt koppel och ser valdigt olycklig ut. Jag borjar fa jatteont i mina vader(framsidan av benen, vad heter det? Man glommer sa latt!) av att han drar sa mycket i kopplet, det ar ganska hemskt faktiskt. Vill INTE ha en inflammation eller nat! Men det ar roligt att ga med honom, man far motion och en hund som inte "grater" sa mycket pa kopet. Som sagt, vill ju inte bli tjockare an jag redan ar ;)

Eva och jag haller ocksa pa och lar oss en japansk lat med koreografi, vi lyssnar jamt till den nar vi stadar i koket. Helt sjukt komplicerad dans, men man lar sig efter ett tag. laten ar valdigt peppande, den kommer verkligen alltid paminna mig om mitt ar som utbytesstudent!


Old navy

2009-08-25 @ 00:45:23
PermalinkUSAKommentarer (3)Trackbacks ()Kommentarer (3)

Hejsan hoppsan! Idag har det hant ganska mycket. Dagen borjade med att jag gick upp och tog Bruno pa en joggingtur(och ja Hakan, han ar en valdigt fin boxer!). Sen bakade jag och Eva brownies(jogging och brownies=sucess!), och vi gjorde frosting till. Jag slangde ihop lite av varje, sa det blev smalt marshmallows(plus nagra som inte smalte), caramel topping(ingen aning va det ar, typ kolasas), Philadelphiaost, lite socker(vi hade inte florsocker sa det var darfor det blev improvisation), kakao, kaffepulver(yum!) och lite annat. HELT GALET GOTT! Sen sag vi en film, den hette Nacho Libre och var med Jack Black. Helt jatteskum, men ratt rolig. 


Efter det akte vi till Old Navy(efter att jag fick ett par JATTEsnygga jeansshorts av Sarah som hon inte ville ha pga att de var for korta, jag alskar dom dock!), och dar kopte jag ett par chinosliknande byxor och en rod troja. Vi farglade ocksa massor av bilder de hade dar i barnhornan, satt dar i sakert tva timmar. Sen akte vi och handlade, fyra sorters flingor kopte vi(och massa annat, som Jell-O, men vem i Sverige koper fyra sorters cereal pa samma gang? Ingen!) och nu har vi atit middag. Mums, var jattehungrig! Vi hyrde ocksa en film, Coraline. jag ville hyra nan film om Lindsey Lohan som blev gravid eller nat, men Sarah sa att vi kunde hyra den nasta gang.

Nu ska jag nog ner och kolla pa filmen, ska ju hinna ga med Bruno den gullungen ikvall ocksa. Vill INTE bli tjock! Sag at mig att sluta ata om ni tror att jag borjar bli tjock! (Jag har en size 4 pa byxor forresten, trodde jag hade typ 10 sa jag blev ratt glad...) Pusss!

Mexican!

2009-08-24 @ 01:26:05
PermalinkUSAKommentarer (4)Trackbacks ()Kommentarer (4)

Idag sa borjade dagen med en 45minuters hundpromenad som jag och Eva tog. Innan frukost och allt!  Klockan 8.30 vaknade vi, och sen tio minuter senare var vi pa G. Efter at vi havregrynsgrot, helt underbart! Riktig frukost, inte frosted flakes eller nat. Eva ville ha socker i sin grot, men det ar ju helt galet. Igar kvall sa hon ocksa att pizza ocxh peanutbutter jelly sandwich ar nyttigt... Och min familj ar anda nogranna med vad dom ater! Dom tittade pa mig som om jag rymt fran ett zoo nar jag sa att jag ville ha apple sauce(appelmos) pa groten. Wierd.


Anywho, vi var hos mina systrars granny idag, for mexican. Tacos, alltsa. Dom hade popcorn shrimp(panerade, stekta rakor)och fisk i sin tacos, tillsammans med massor med andra saker. Konstigt, aldrig hort talas om fisk i tacos. Jag slog ocksa pa en pinata for forsta gangen i mitt liv idag, finns bilder sa nar bilder kommer sa kommer dom. Barnen var jatteforvanade nar jag sa att jag inte hade gjort det forut, det verkar vara vanligt har.Godiset i var forovrigt ackligt ocksa, bara konstiga grejer med artificial flavouring. Nej tacka vet jag nappar och losgodis! <3

Nu tankte jag ga med Bruno. Saknar er alla, massor med kramar fran Miss Pennsylvania! ;)

Dag 5, tror jag

2009-08-23 @ 04:39:32
PermalinkUSAKommentarer (3)Trackbacks ()Kommentarer (3)

Annu en lang dag har gatt forbi! Forlat att jag inte skrev nat igar, men vi var hos Kika, Sarahs basta van, och jag somnade pa trappan sa jag orkade inte skriva sen. Idag gick jag pa promenad med Bruno 4 ganger, det ar sa roligt! Vi var pa en Asian Festival idag, med asiatisk mat, musik och klader och massor med asiatiska manniskor. Det var valdigt intressant att jamfora likheter och skillnader mellan kulturerna! Jag ar sa glad att jag far vara en utbytesstudent och ha sana har diskussioner, jag skulle antagligen aldrig prata om sant har hemma. 


Jag tog ju med en CD med svenska artister hit, och idag i bilen hem fran asiatgrejen sa satt tjejerna i bak och verkligen SKREK ut Thank you for the music, helt galet! Jag har sa roligt har borta, snart ska jag fixa sa att jag kan satta in bilder for jag har tagit en hel del. Det ar bara det att det inte finns nagot eluttag i narheten av datorn och fkyttar man den sa forsvinner internet! Klurigt, men det fixar sig! 

Klockan ar 22.40 har nu, och jag borjar bli VALDIGT trott. Eva sover numera i sovsack i mitt/hennes rum, far se hur det gar. Jag har lite svart att sova i samma rum som folk, och natterna ar verkligen varst nar det galler hemlangtan... Men det slapper mer och mer, vilket ar jatteskont for jag har sa roligt att jag inte vill sakna hemma! 

Nu ska jag lasa lite andra utbytesstudenters bloggar och sen ska jag sova. Mmm, sova... Jag ar alltid som en liten baby nar jag ska sova, sa sjukt trott! Jaja, puss och kram! <3

I'm an american girl now

2009-08-21 @ 00:02:28
PermalinkUSAKommentarer (4)Trackbacks ()Kommentarer (4)

Sa, dag tva! Kort update: Wal-Mart ar stort, har aldrig sett sa mycket glass pa samma stalle forut och inte heller avocado med less fat - less calories... Men nu har jag en webcam, en plattang och lite annat nodvandigt! Sa nu kan vi prata pa skype, men inte for ofta dock for da langtar jag bara hem! Fick ett brev fran YFU idag, med nat litet personligt ID-kort och sa, maste lasa mera nogrannt vad det ar. 


Var i skolan idag, och sjalvklart sa glomde jag mitt pass hemma sa vi maste tillbaka imorrn och visa det... Men iaf, good news! I'm gonna be a senior!!! Tror jag, men det lat pa henne som att jag skulle bli det, sa jhag ar ganska overlycklig!

Idag traffade jag ocksa Eva(min aldsta vardsyster)s pappa, han var jattetrevlig precis som alla andra har. Traffade ocksa nagra barn fran samma gata :) Alla skrattar alltid nar jag sager hela mitt namn, Inez Nanna Matilda Kahlstrom, dom tycker det later sa roligt... Jaja, nog om det. Det ar helt GAAAALET varmt har och luftfuktigheten vill man bara doda! Varme+jetlag ar inte roligt, men det ar bara att utharda. Vaknade klockan 5.20 inatt och sov sen fram till typ halv 9, lika trott som nar jag gick och la mig. 

Nu orkar jag inte skriva mer, det ar fort varmt och jag vill vara med familjen. Tjejerna var ute och cyklade lite men nu later det som att dom ar inne. Undrar vad som hander imorgon, sakert nanting jatteroligt! (och jag har inte orkar fixa med bilderna an, ska se om jag orkar gora det idag eller imorrn eller nat)

Puss fran Inez <3

Dag 1

2009-08-20 @ 02:52:17
PermalinkUSAKommentarer (4)Trackbacks ()Kommentarer (4)

Nu sitter jag pa vinden i min vardfamiljs hus, tangentbordet ar lite laskigt men det ordnar sig! Vi har varit till stranden idag(bilder kommer sa fort jag far igang min externa harddisk), och jag somnade nastan for att jag var sa trott! Ar fortfarande helt utslagen, men tankte att jag borde skicka ivag ett litet blogginlagg iaf. Det ar extremt varmt har, sag pa en skylt att det var 85 grader F har, och ni kan ju rakna ut sjalva. 90 grader ar ca. 30 C... Sa det ar inte direkt kallt har, aven om jag hort att det blir iskallt pa vintern.


Nu at vi precis middag, och det var underbart att fa ata! Klockan ar ungefar kvart i 9 pa kvallen har, och for nan som ar jetlaggad att klockan ar 6 timmar framat ar det INTE roligt kan jag saga! Men familjen ar jatterolig att vara med sa det blir aldrig trakigt, aven fast att nar jag blir ensam sa kan hemlangtan och saknaden smyga sig pa ganska rejalt... Men men, det har aret kommer att bli underbart, och aven fast jag saknar att kunna ta vatten ur kranen(pga allt klor i vattnet sa finns det en san dar vattenbehallare man har pa arbetsplatser etc) sa spelar det ingen roll! Jag saknar er alla(vissa mer an andra), men jag ar otroligt tacksam for att jag far gora det har och darfor tanker jag lata bli att sakna och langta och lata de kanslorna ta over nar jag ar hemma istallet!  (Bilder kommer senare, har inte riktigt fatt igang harddisken an(arligt talat har jag inte forsokt, ar for trott ikvall!), men det kommer!) Jag alskar er, puss och kram fran er alldeles egna utbytesstudent!

This is the day!

2009-08-18 @ 07:37:35
PermalinkResorKommentarer (4)Trackbacks ()Kommentarer (4)

Idag. Om mindre än tre timmar. Nu är det dags. Jag har pussat pojkvännen farväl(jag är inte klar, men facebook säger att jag är singel), ätit nyttiga Nutellamackor till frukost och nu ger jag er detta. Ett sista farväl. För ungefär 17 timmar, för då är jag framme. Klockan 22.07 LOKAL TID. I Pennsylvania, räkna ut själv. Jag kommer sakna er, men jag har större saker jag måste göra.



Sådär ja. Vi ses allihopa! <3

4 dagar!

2009-08-14 @ 18:38:49
PermalinkFörberedelserKommentarer (1)Trackbacks ()Kommentarer (1)

Nu drar det ihop sig på riktigt! Om fyra dagar bär det iväg över Atlanten. Innan dess ska jag hinna:

- Köpa SNÖ of Sweden-smycken till Minako(den tidigare utbytesstudenten) och min familj
- Bränna ner en CD med svenska låtar
- Städa mitt rum
- Tvätta alla kläder
- Skriva klart packlistan
- Packa!!!
- Träffa kompisar, måste hinna det men det blir tight!
- Köpa fler presenter
- Skriva Att göra-lista för kvällen innan/day of departure

Det tror jag är allt. Puh. Mycket! Idag köpte jag en trench coat förresten, mycket snygg! Nån(läs: pappa) kanske tycker det är ganska onödigt att köpa kläder 4 dar innan jag åker till landet som praktiskt taget uppfann prisvärda kläder, men när man letar efter den perfekta kappan i två år och sen helt plötsligt hittar den för 600 kr, då slår man till!

Men nu ska jag duka, vi ska äta pitepalt som råkar vara min favoriträtt. Jag måste göra det i USA, ska ta med receptet! ;)
Ha det bra, vi hörs senare!

EN VECKA KVAR!

2009-08-11 @ 18:11:37
PermalinkFörberedelserKommentarer (3)Trackbacks ()Kommentarer (3)

Idag är det endast 7 dagar kvar tills jag åker över Atlanten! Alltså: packningen måste börja! Har inte skrivit packlista än, men jag och pappa var nere på stan för några dagar sen och köpte en pyjamas. Hur som helst, idag vaknade jag tillsammans med Adam klockan halv 14, ganska misslyckat, så det har inte blivit någon städning eller packning idag. På min avskedsfest tog jag ju ner högtalarna från bokhyllan och då ramlade alla böcker ner på golvet=det blev väldigt rörigt. Men idag ska jag ta tag i det, även om det blir natt. Det är ju bara en vecka kvar, hur försvann all tid?!

Ingen ny student

2009-08-07 @ 17:48:45
PermalinkFörberedelserKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)

Nej, dom ringde från YFU och då tog jag mod till mig och sa nej. Så nu får jag hoppas att jag blir ensam under hela min vistelse(sa att det var okej om det var panik, kaos verkligen med en som stannade i 6 veckor max!), men jaja. Men nu orkar jag inte uppdatera mer om det, är så fruktansvärt trött, och så har jag tagit sista sprutan innan USA. Gardasil, den som gör mest ont. Aj aj...

11 dagar kvar nu!

En till student?

2009-08-03 @ 18:46:48
PermalinkUtbytesstudent 09/19Kommentarer (1)Trackbacks ()Kommentarer (1)

Idag fick jag ett samtal från Malin på YFU-kontoret. Hon frågade mig om jag kan tänka mig att ha en till utbytesstudent boende i den familj som jag ska bo i. Jag är inte helt säker på hur jag känner angående detta. Det känns väldigt taskigt att säga nej, då hon bara kommer bo där i max 6 veckor, men samtidigt så är ju tiden vi bor tillsammans där direkt när jag kommer dit. Det är ju då jag vill ha mest ensamtid med familjen. Åh, hur ska jag göra? Det lutar mot ett nej, men... Ååååh.